Vrijwilligerswerk Aafje

Schermafbeelding 2016-01-03 om 20.30.50Twee jaar lang was ik iedere maandagavond ergens in de “Vijf Havens” te vinden. Met groot plezier gaf ik daar ouderen computerles. Mijn werk werd erg gewaardeerd en dat bleef niet onopgemerkt. Of ze me niet eens mochten interviewen? Het werd een leuk verslag. Ik heb het hieronder weergegeven. Ik deed meer voor Aafje. Op verzoek van de afdeling communicatie maakte ik ook een filmpje om meer vrijwilligers te werven. Of het ook daadwerkelijk heeft resultaat heeft gegeven weet ik eigenlijk niet. Het filmpje is onder het artikel weergegeven. Het leuke is dat zowel het artikel als ook het filmpje nog op de site van Aafje te vinden zijn.

Ik wil mevrouw Borst echt iets leren!

Mevrouw Borst (71) wilde handiger worden met de computer. ICT-coördinator in het basisonderwijs Ewoud Verbakel (37) had zin om anderen met zijn computerkennis te helpen. Aafje bracht de twee een aantal maanden geleden bij elkaar. Sindsdien geeft Ewoud mevrouw Borst op maandagavond computerles.

Ewoud: “Ik vind het lesgeven een nuttige besteding van mijn tijd. Naast mijn baan, mijn gezin en de tennis is dit even heel iets anders. Het geeft me energie en het is ook gezellig. Mijn lessen worden gewaardeerd en dat geeft me voldoening. En dankzij het enthousiasme van mevrouw Borst hebben inmiddels meerdere ouderen zich opgegeven voor mijn lessen.”

Huiswerk

De avond begint altijd met een kopje koffie en een praatje. Maar daarna wordt er hard gewerkt. “Ik wil mevrouw Borst echt iets leren. En uiteraard krijgt ze ook huiswerk,” grinnikt Ewoud. Mevrouw Borst lacht: “Nee, dat is niet waar. Maar ik pas wel alles wat ik van Ewoud leer direct toe. Door zijn lessen durf ik meer uit te proberen op de computer. Tenslotte leer je zo het meest.”

Ewoud vertelt trots hoe snel zijn leerlinge dingen oppakt: “Pas ontving ik een e-mail van mevrouw Borst met daarin een PowerPoint. Hierop stond een bewegende afbeelding van een oud vrouwtje die een computer sloeg met een paraplu. En nee, het was niet mevrouw Borst. Die weet inmiddels heel goed hoe ze met de computer moet omgaan!”