Quiver

img_7622Iets toevoegen aan de werkelijkheid is wonderlijk en leuk. Het kan al een poosje en je ziet dat het steeds meer toepassingen kent.

Zelfs de Albert Heijn zette de techniek onlangs in om de verkopen op te drijven. Met succes werd aan de plaatjes van Freek Vonk een 3D animatie toegevoegd. De dino’s kwamen tot leven.

Quiver doet hetzelfde en deed dat al voordat AH de techniek gebruikte. Via de site of app van Quiver kan je kleurplaten downloaden. Je kunt ze vervolgens zelf inkleuren en tot leven wekken met de app. Het leuke is dat zelfs de kleuren worden overgenomen.

Er zijn vele kleurplaten beschikbaar in verschillende colering packs. Sommige zijn betaald. Er zijn ook de zogenaamde Educational packs, daaraan is educatieve content toegevoegd. Dat betekent een stukje tekst, in het Engels. Deze kan worden uitgesproken in de app door op het luidsprekertje te klikken.

Met de app kun je je tot leven gewekte animatie ook opnemen.

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat mijn kinderen het zo leuk zouden vinden. Kleuren is natuurlijk altijd heerlijk, maar met de beloning van een leuke animatie in het vooruitzicht, wilde ze steeds weer een nieuwe.